• VZLETIŠČA V LJUBLJANI

    Borovnica, Blatna Brezovica, Podpeč, Notranje Gorice, Brezovica, Tivoli, Štepanjsko naselje, Bizovik, Sostro, Črna vas, Ig, Pijava Gorica, Želimlje in še kakšno.

  • POVEZAVE

Polet nad Lljubljano in okolico

OPIS POLETA PREKO LJUBLJANE OZIROMA LJUBLJANSKEGA BARJA

Darilo osvežilna pijača oziroma kavica po poletu in majhen prigrizek

 

 

Foto: Branko Čeak

 

 

REZERVACIJA

 

Za polet je potrebna predhodna rezervacija, enako velja tudi za prejemnike »Darilnih bonov«. Poleti so lahko vsak dan, če je le vreme primerno za letenje in glede na zasedeno. Število mest za polete je omejeno zato vam predlagamo, da naredite rezervacijo čimbolj zgodaj.

 

VEČER PRED REZERVIRANIM  POLETOM NAS JE POTREBNO PONOVNO KONTAKTIRATI  za dokončno potrditev vašega poleta glede na vremensko situacijo in da se dogovorimo o točni uri in mestu zbirališča.

Pokličite nas na Tel.: +386 01-5129220, GSM: 041-664 545,

 

Fax: 01-5129224 ali po E-pošti: info@bcb.si.

 

POLETI SO MOŽNI V JUTRANJEM  ČASU. Včasih lahko polete  izvajamo tudi v pozno popoldanskem času vendar je verjetnost izvedbe bistveno manjša kot v jutranjem terminu zaradi običajno nestabilnega ozračja v popoldanskem času.

 

 

VREMENSKI POGOJI

 

Primerno vreme za polet je tako, da ni padavin, megle ali premočnega vetra pri tleh. Odločitev sprejme pilot, ki je odgovoren za vašo varnost in dobro počutje.

 

 

ZBIRALIŠČE

 

Ob dogovorjeni uri  (zjutraj ali popoldne) se dobimo na zbirališču, kjer bo pilot izmeril smer in hitrost vetra in se glede na to odločil, na katero vzletišče Vas bomo odpeljali. Če bo možno, bomo upoštevali vaše želje. Večino poletom opravimo nad mestom Ljubljana, vendar nam včasih vetrovi to ne dopuščajo.

 

 

POLET

 

Vzletišč za naše polete, glede na smer vetra tisti dan je več, in sicer v sami Ljubljani ali njeni okolici. Vzletno mesto se določi glede na smer in hitrost vetra, ker balon potuje le z vetrom, mi pa vedno želimo da vas popeljemo nad 2000 let staro Mestno jedro Ljubjane z njenimi znamenitostmi, včasih nas pa vetrovi odpeljejo na Ljubljansko Barje kjer lahko občudujete Krajinski park Barje. Krajinski Park Barje ima bogato zgodovino naselbin na koliščih staro več kot 5200 let in tudi kot zatočišče za ogrožene vrste ptic. Najstarejše leseno kolo na svetu je bilo izkopano na Barju in je sedaj na ogled v Mestnem muzeju Ljubljana.

Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 15-20 minutah. Pri procesu postavljanja balona lahko prostovoljnjo sodelujete z nami, seveda pod nadzorom naše zemeljske ekipe. Nato se vkrcate in pilot Vas popelje v čudežno deželo letenja z baloni in nepozabne trenutke. Polet traja nekje približno eno uro pač odvisno od možnosti pristankov, nato pristanemo na primernem mestu. Zemeljska ekipa Vas ves čas spremlja po zemlji in po pristanku tudi pospravi balon . Ravnotako kot pri postavljanju balona , lahko tudi pri tej aktivnosti prostovoljno sodeljujete pri pospravljanju ogromne gmote tkanine balona, ki vas je nosila po zraku.

 

Foto: Branko Čeak

 

 

PO POLETU

 

 Ko je balon pospravljen, pride na vrsto tradicionalni obred  »balonarski krst«. Če izpolnite vse potrebne pogoje, ste imenovani za plemenitega Barona ali Baroneso, ime pa dobite po kraju pristanka. Obvezni sestavni del tega obreda je zdravica s kozarcem vrhunskega šampanjca, ki ga za nas polni klet »Istenič«. Nato se vrnemo do zbirališča, kjer pokramljamo o poletu ob kavici, soku ali kakšni drugi osvežilni pijači, katera je sestavni del programa, medtem pa Vam pilot napiše in podeli diplomo, s katero dokazujete pridobljeni častni in plemeniti naziv Barona ali Baronese.

 

ZAKLJUČEK

 

Vse skupaj traja približno 4 do 5 ur.

 

 

 

 

Balonarski center Barje d.n.o.

Flandrova ulica 1, 1000 Ljubljana

E: info@bcb.si

M: +386 (0)41 66 45 45

Tel.: +386 (0)1 512 92 20

DŠ: SI46125230, MŠ: 5903718000

TRR: IBAN SI56 0204 5003 5455 340 (NLB d.d.)

Balonarski center Barje 2013 / Vse pravice pridržane / Oblikovanje in izvedba: Retrogarda