Polet nad Julijskimi Alpami

Foto: Tinkara Trček

 

REZERVACIJA

 

Najprej nas morate obvestiti, da želite polet z balonom preko Julijskih Alp. Enako velja za prejemnike »Darilnih bonov«. Ob tem nam boste posredovali vaše podatke, tako da Vas lahko obvestimo o možnem datumu poleta. Takšen način  rezervacije je specifičen samo za polete preko Julijcev in na žalost ne moremo garantirati točno določenega dne poleta vnaprej več kot dva do tri dni.

 

Poleti so možni samo v določenih vremenskih pogojih ( točno določena smer in hitrost vetra, ker v nasprotnem primeru ni možno varno izvesti poleta).

 

Pokličite nas na Tel.: 01-512 92 20, GSM: 041-664 545, Fax: 01-512 92 24 ali po E-pošti: info@bcb.si in s tem Vas bomo  uvrstili na listo potnikov.  Zaradi točno določenih vremenskih pogojev si ni možno določiti termina poleta  vnaprej, zato Vas mi obvestimo približno 2 - 3 dni pred poletom, da se približuje primerna vremenska situacija, tako da si lahko organizirate prosti čas za polet.

 

Primerno vreme za take polete je od sredine novembra do sredine marca. Glede na vremenske razmere en dan pred dogovorjenim terminom potrdimo dokončno, ali bo polet možen ali ne. Primerno vreme za take polete je namreč težko predvideti za več kot dva ali tri dni vnaprej.

 

Karta za polet z balonom ali »Darilni bon« Vam časovno velja neomejeno do izkoriščenosti.

 

 

Foto: Matjaž Krivic

 

ZBIRALIŠČE (po dogovoru je lahko tudi kako drugo mesto)

 

Ob dogovorjeni uri se dobimo  pri gostišču  »Žibert«  na Celovški cesti v Šentvidu (Ljubljana). Od tu naprej se odpeljete z našimi vozili na vzletno mesto, ki je  v Planici ali Kranjski gori, kar je odvisno od smeri vetra. Po poletu Vas pripeljemo nazaj do gostišča »Žibert«.

 

 

POLET

 

Vzletno mesto se določi glede na smer in hitrost vetra, ker balon potuje le z vetrom. Po prihodu na vzletišče zemeljska ekipa postavi balon v približno 15-20 minutah. Nato se vkrcate in pilot Vas popelje v višave in nepozabne trenutke. Polet traja vsaj dve uri do tri ure, nato pristanemo na primernem mestu ( od Ljubljane do Postojne ali celo do Vipave ali Ajdovščine). Zemeljska ekipa Vas ves čas spremlja po zemlji in po pristanku tudi pospravi balon. Na poletu dejansko preletite Julijske alpe in jih ne opazujete od daleč.

 

 

Foto: Tinkara Trček

 

PO POLETU

 

Ko je balon pospravljen, pride na vrsto tradicionalni obred  »balonarski krst«. Če izpolnite vse potrebne pogoje, ste imenovani za plemenitega Barona ali Baroneso, ime pa dobite po kraju pristanka. Obvezni sestavni del tega obreda je zdravica s kozarcem vrhunskega šampanjca, ki ga za nas polni vinska klet Istenič. Nato se vrnemo do gostišča »Žibert « v Ljubljani, kjer Vam  napišemo in podelimo diplomo, s katero dokazujete pridobljeni častni in plemeniti naziv Barona ali Baronese.

 

 

ZAKLJUČEK

 

Vse skupaj traja približno 6 do 8 ur.

 

Foto: Nejc Stucin

 

Balonarski center Barje d.n.o.

Flandrova ulica 1, 1000 Ljubljana

E: info@bcb.si

M: +386 (0)41 66 45 45

Tel.: +386 (0)1 512 92 20

DŠ: SI46125230, MŠ: 5903718000

TRR: IBAN SI56 0204 5003 5455 340 (NLB d.d.)

Balonarski center Barje 2013 / Vse pravice pridržane / Oblikovanje in izvedba: Retrogarda